gtag('config', 'UA-130501671-1');

8.1.2020 (Webnoviny.sk) – Predstavitelia koalície Progresívne Slovensko (PS)/Spolu Michal Truban a Miroslav Beblavý organizujú v Bratislave protest s názvom Berieme si späť naše peniaze.

Ako informovali na sociálnej sieti Facebook, spolumajiteľovi investičnej skupiny Penta Jaroslavovi Haščákovi a „jeho kumpánom“ chcú ukázať, že Slovensko patrí slušným ľuďom, nie oligarchom a ich figúrkam. Protest sa uskutoční v pondelok 13. januára od 10:00 do 11:30 pred Digital Parkom.

„Slovensko sa musí zbaviť vplyvu oligarchov na náš štát. Finančné skupiny ako Penta si dokázali kúpiť politikov za každej vlády. Vďaka tomu neférovo zarábajú na úkor nás všetkých. Toto sa musí skončiť. Na proteste predstavíme náš úplne nový a razantný návrh, ako získať späť peniaze, o ktoré nás všetkých obrali,“ napísali. Miesto stretnutia bude na chodníku pri autobusovej zastávky Dvory smerom z Petržalky.

Strany PS, Spolu a Kresťanskodemokratické hnutie usporiadali 17. októbra minulého roku protest pred domom Jaroslava Haščáka. Reagovali tak na údajnú nahrávku z kauzy Gorila, ku ktorej sa vtedy dostali viaceré médiá. Práve Penta je spájaná s kauzou Gorila, aj keď to jej predstavitelia odmietajú. Pre uniknuté nahrávky finančná skupina avizovala podanie trestného oznámenia.

Viac k témam: protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Truban s Beblavým chcú Haščákovi a jeho kumpánom ukázať, že Slovensko patrí slušným ľuďom © SITA Všetky práva vyhradené.