gtag('config', 'UA-130501671-1');

Spoločnosť Kingston ohlásila začiatok dodávok nového M.2 NVMe bootovacieho SSD disku DC1000B určeného pre dátové centrá. Nový disk je ideálny pre servery, ktoré majú jeden alebo dva M.2 NVMe sloty vyhradené na účely bootovania, a umožňuje tak uvoľniť cenné predné 2,5“ priehradky pre ďalšie disky pre ukladanie dát. 

Kingston DC1000B má veľkosť 22 × 80 mm, vstavanú ochranu proti strate napájania a výdrž 0,5 DWPD4 pre zabezpečenie dlhodobej prevádzky. Môže sa pochváliť neuveriteľným výkonom s rýchlosťou až 3,2 GB/s a 205 kIOPS2 a je určený predovšetkým na bootovanie, dá sa však využívať napríklad aj ako medzipamäť alebo na ukladanie záznamov protokolu o činnosti systému.

„Aj keď boli disky s rozhraním M.2 pôvodne vyvíjané pre klientské počítače, ich malé rozmery a vysoký výkon z nich robia atraktívny variant aj pre použitie v serveroch,“ povedal Tony Hollingsbee, obchodný manažér Kingstone pre SSD v regióne EMEA. „DC1000B bol vytvorený účelovo pre najmodernejšie bežné i špičkové servery, ktoré používajú M.2 NVMe SSD disky na bootovanie alebo ako lokálnu jednotku cache.“

DC1000B je vysoko výkonný M.2 (2280) NVMe SSD disk s najnovším rozhraním PCIe Gen 3.0 ×4 a technológiou 3D TLC NAND. Ponúka dátovým centrám ekonomické riešenie bootovacej jednotky so zárukou, že kupujú SSD disk vytvorený priamo pre použitie v serveroch. Je ideálny ako interná bootovacia jednotka pre servery montované do veľkých skríň a tiež pre špeciálne systémy, kde je potrebné vysoko výkonný M.2 SSD disk vybavený vlastnou ochranou proti strate napájania (PLP). Tento disk bol navrhnutý tak, aby mal konzistentný výkon a nízku latenciu pre náročnú prevádzku vo firmách, čo bežné klientské SSD disky zvyčajne nemávajú.

Disky DC1000B sú k dispozícii v kapacitách 240 a 480 GB1 a ponúkajú obmedzenú päťročnú záruku, bezplatnú technickú podporou a tiež povestnú spoľahlivosť produktov značky Kingston. Viac informácií nájdete na kingston.com.