gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.1.2020 (Webnoviny.sk) – Je veľmi nebezpečné, aby sme pristupovali k zverejňovaniu súkromných komunikácií kohokoľvek na Slovensku bez ohľadu na to, akú funkciu zastáva. Na tlačovej konferencii v stredu to povedal predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Danko odstúpenie odmietol

Reagoval tým na zverejnenie údajnej komunikácie medzi predsedom parlamentu Andrejom Dankom (SNS) s obžalovanou v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Alenou Zs. Opozícia vyzvala Danka, aby z funkcie predsedu parlamentu odstúpil. Danko to však vo svojom stredajšom vyhlásení odmietol.

„Zverejňovanie súkromnej komunikácie kohokoľvek bez toho, aby táto komunikácia zakladala nejaký dôvod na podozrenie z trestnej činnosti, alebo preukazovala nejaké nezákonné konanie človeka, je porušením zákonov a práva človeka na súkromie,“ myslí si Pellegrini.

Právo na súkromie

Zdôraznil, že občania by si mali ctiť právo na súkromie. Vyzval preto spoločnosť, aby nenastúpila na cestu nedodržiavania základných pravidiel slušného správania, zákonov a ochrany súkromia občanov Slovenskej republiky.

Medializované informácie pochádzajú od medzinárodnej siete investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) a včera 28. januára ich zverejnili viaceré spravodajské weby. Alena Zs. údajnú komunikáciu s predsedom SNS potvrdila pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Danko v minulosti vyhlásil, že obžalovanú nepozná.

Viac k témam: predseda NR SR, predseda Slovenskej národnej strany (SNS), premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Zverejňovanie súkromných komunikácií je nebezpečné, Pellegrini apeluje aj na slušné správanie © SITA Všetky práva vyhradené.