gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.2.2020 (Webnoviny.sk) – Dvom turistom pomáhal záchranársky vrtuľník. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hopjaková. Český turista si podvrtol koleno v Mengusovskej doline a z lyžiarskeho svahu zachránili 60-ročného muža z Poľska, ktorý skolaboval priamo na svahu Malinô Brdo.

„Po vysadení záchranára k zranenému palubným navijakom a primárnom ošetrení bol 38-ročný muž z miesta evakuovaný. Lekárka mu v Starom Smokovci doplnila ďalšie ošetrenie a po preložení na palubu bol letecky transportovaný do nemocnice v Poprade,” informuje hovorkyňa.

Záchranársky vrtuľník pristál priamo na svahu v prípade poľského turistu, ktorý skolaboval na svahu, „u neho museli zahájiť okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu. Pacient bol pri prílete vrtuľníka už pri vedomí, záchranári ho preložili na palubu a v stabilizovanom stave bol s podozrením na závažnú poruchu srdcového rytmu letecky transportovaný do Stredoslovenského ústavu srdcový a cievnych chorôb v Banskej Bystrici,” dodala Hopjaková.

Viac k témam: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS), záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Záchranársky vrtuľník pomáhal dvom turistom, Čech si podvrtol koleno a Poliak skolaboval © SITA Všetky práva vyhradené.