gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.3.2020 (Webnoviny.sk) – Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj v utorok oznámil, že mu vláda zmrazila všetky bankové účty, ako aj účty jeho ženy, dvoch detí a rodičov. Dodal, že účty má zmrazené aj riaditeľ jeho Nadácie pre boj proti korupcii Ivan Ždanov a jeho rodinní príslušníci. Podľa Navaľného je to odplata za kampaň vedenú jeho nadáciou, ktorá odhalila korupciu na najvyšších vládnych miestach.

„Čo majú moji rodičia alebo (môj syn) Zachar alebo otec Ždanova spoločné s Nadáciou pre boj proti korupcii? Je smiešne o tom čo i len hovoriť,“ napísal Navaľnyj. Zároveň poukázal na to, že nemá po ruke žiadnu hotovosť a celá jeho rodina je teda prakticky odrezaná od finančných prostriedkov. Svoju situáciu preto označil za „dosť nepríjemnú“.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov sa k zmrazeniu prostriedkov odmietol vyjadriť. Ako povedal, „Kremeľ nemá nič spoločné s bankovými účtami ruských občanov“.

Viac k témam: bankové účty, korupcia, Kremeľ, vláda
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská vláda zmrazila Navaľnému bankové účty, celá jeho rodina zostala bez peňazí © SITA Všetky práva vyhradené.