gtag('config', 'UA-130501671-1');

12.3.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 12. marca 9:15

Žiadosť generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby sudcov, ktorých v rámci akcie „Búrka“ zadržala včera Národná kriminálna agentúra (NAKA), bola podaná 12. marca o 0:55. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ústavného súdu SR Martina Ferencová.

„Predmetná žiadosť je na Ústavnom súde SR evidovaná pod evidenčným číslom Rvp 523/2020, sudcom spravodajcom je sudca Ľuboš Szigeti,“ uviedla.

Predseda ústavného súdu Ivan Fiačan zvolal neverejné zasadnutie pléna so začiatkom o 9:00. „O priebehu zasadnutia a prijatých rozhodnutiach pléna bude ústavný súd verejnosť informovať v súlade s doterajšou praxou,“ dodala Ferencová.

NAKA včera v skorých ranných hodinách zadržala sudcov, ktorí sa spájajú s komunikáciou Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema. Medzi zadržanými je bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská, sudkyne Denisa Cvikovú, Zuzana Maruniakovú či Miriam Repákovú

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, súdnictvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Sudcom z Kočnerovej Threemy hrozí väzba, zasadá plénum ústavného súdu © SITA Všetky práva vyhradené.