gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.3.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť U.S. Steel Košice nateraz pokračuje vo výrobe podľa plánu. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca spoločnosti Ján Bača.

„Môžem potvrdiť, že v podniku máme spracovaný pandemický plán, ktorý denne aktualizujeme. Členovia pracovnej skupiny sa zúčastňujú konferenčných hovorov a jednotlivé body priebežne upresňujeme. Postupujeme striktne podľa nariadení Úradu verejného zdravotníctva,“ uviedol Bača.

Viac o téme: Koronavírus

Ako ďalej dodal, výroba ocele je veľmi odlišná od výroby automobilov a zmeny vo výrobe sú oveľa zložitejšie z hľadiska technického aj bezpečnosti práce.

„Ak by sme neprevádzkovali zariadenia v súlade s ich špecifikami, určitá časť nášho výrobného procesu by bola natrvalo poškodená. Navyše, náš závod dodáva energie a pitnú vodu okolitej komunite a musíme zaistiť pokračovanie týchto dodávok. Prijímame viaceré opatrenia na ochranu našich zamestnancov vrátane práce z domu tam, kde je to možné, sociálnych odstupov či poskytovania rúšok,“ uviedol Bača.

O zastavanie výroby vo veľkých slovenských fabrikách v dôsledku šírenia koronavírusu žiadajú aj odborári z Moderných odborov AIOS. V košickom U. S. Steel pracuje približne 11-tisíc zamestnancov, podnik patrí do nadnárodnej korporácie U. S. Steel.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, hutníctvo, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – U.S. Steel Košice má spracovaný pandemický plán, ktorý denne aktualizujú © SITA Všetky práva vyhradené.