gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.4.2020 (Webnoviny.sk) – Policajný prezident Milan Lučanský vo štvrtok navštívil rómske osady, ktoré sú pre prítomnosť osôb infikovaných koronavírusom v karanténe, aby miestnym obyvateľom vysvetlil situáciu. Na sociálnej sieti o tom informoval Policajný zbor SR.

„Ľudia z osád sú pochopiteľne vyplašení, pretože nevedia, čo ich čaká. Snažil som sa im osobne situáciu vysvetliť a zabezpečiť, aby mali napríklad lieky,“ uviedol v tejto súvislosti Lučanský.

Viac o téme: Koronavírus

Zároveň doplnil, že situáciu konzultoval s krajskými riaditeľmi Policajného zboru na východnom Slovensku. „Dohodli sme sa na prerozdelení síl a prostriedkov, aby sme mali situáciu pod kontrolou,“ dodal.

Vláda SR sa rozhodla v súvislosti so zastavením šírenia koronavírusu uzavrieť päť osád v okrese Spišská Nová Ves. Na brífingu po zasadnutí krízového štábu v Krompachoch o tom v stredu večer informovali predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) a hlavný hygienik SR Ján Mikas.

„Týka sa to mesta Krompachy, konkrétne sú tu tri lokality, v ktorých sú pozitívne testovaní. A potom sa to týka dvoch blízkych obcí Bystrany a Žehra. Čiže päť lokalít, kde sú pozitívne testovaní ľudia na ochorenie Covid-19,“ uviedol v tejto súvislosti predseda vlády SR Igor Matovič.

Za stredu pribudlo na Slovensku 19 prípadov ochorenia Covid-19. Na Slovensku je tak aktuálne potvrdených 701 prípadov ochorenia na nový koronavírus. Negatívny výsledok malo za uplynulý deň 1 671 vzoriek.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: karanténa, Koronavírus, rómske osady
Zdroj: Webnoviny.sk – Rómovia z osád sú vyplašení a nevedia, čo ich čaká. Lučanský im situáciu osobne vysvetlil (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.