gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.4.2020 (Webnoviny.sk) – Oboznamovaním s posudkami a ďalšími dôkazmi v stredu na Špecializovanom trestnom súd v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a ďalších skutkov.

Špeciálny režim

Obžalovaný je v tomto prípade podnikateľ Marian Kočner, jeho známa Alena Zsuzsová a bývalý policajt Tomáš Szabó.

Pre hrozbu šírenia korovanirusu bude pojednávanie prebiehať v špeciálnom režime, pričom do pojednávacej miestnosti budú vpustení len zástupcovia troch vybraných médií. Povolený však bude zvukový prenos z pojednávania.

Marček dostal 23 rokov

Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu aj podnikateľa Petra Molnára v roku 2016. Tento obžalovaný bol v pondelok 6. apríla neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia.

Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste s prokurátorom mu súd uložil trest 15 rokov väzenia.

Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi. Kuciaka a jeho snúbenicuKušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Kočnera.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Súd v kauze vraždy novinára Kuciaka (fotografie)

Viac k témam: Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd v kauze vraždy Kuciaka pokračuje oboznamovaním s posudkami a ďalšími dôkazmi © SITA Všetky práva vyhradené.