gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.4.2020 (Webnoviny.sk) – Muž z amerického Michiganu prežil vo väzení 44 rokov a krátko pred prepustením na podmienku zomrel v dôsledku ochorenia COVID-19. William Garrison naposledy vydýchol minulý týždeň vo veku 60 rokov. Za mreže sa dostal ako 16-ročný za vraždu prvého stupňa počas ozbrojenej lúpeže z roku 1976.

Viac o téme: Koronavírus 

Vládny úrad ho chcel prepustiť začiatkom tohto roka, no muž ponuku odmietol s tým, že si radšej odpyká celý trest, pretože sa chcel dostať von ako slobodný človek.

Po vypuknutí pandémie mu úrad pred troma týždňami opäť ponúkol podmienečné prepustenie, ktoré už prijal. Vládna agentúra požiadala prokurátora, aby zrušil povinnú 28-dňovú čakaciu dobu, no o päť dní neskôr, 13. apríla, väzeň zomrel.

Garrison sa nesťažoval na žiadne zdravotné problémy a nikto nevedel, že je nakazený koronavírusom. Nemal žiadne symptómy, pričom vírus u neho nepotvrdili ani zdravotníci, ktorí mali na starosti prehliadku všetkých väzňov.

Zosnulého otestovali po smrti v nemocnici, kde zistili, že mal ochorenie COVID-19.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Väzeň sa po 44 rokoch za mrežami slobody nedožil, pred prepustením zomrel na COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.