gtag('config', 'UA-130501671-1');

28.4.2020 (Webnoviny.sk) – Generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa v jej vedení končí. Vo funkcii bude pre krízovú situáciu s koronavírusom do 1. júna 2020. Rozhodol o tom minister dopravy Andrej Doležal.

„Odvolávam generálneho riaditeľa Slovenskej pošty z dôvodu, že dostatočne včas nepripravil verejné obstarávanie v súvislosti so strážením budov Slovenskej pošty a v súvislosti s prevodom peňazí pre Slovenskú poštu,“ informoval v utorok Andrej Doležal.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Podľa ministra dopravy išlo o zásadné manažérske zlyhanie. „Keďže o tom, že táto zmluva končí 30. apríla vedeli všetci a riaditeľ o tom mal vedieť tiež, ide o zásadné zlyhanie. Najmä v tom, že nielenže nemáme vysúťaženého vykonávateľa na tieto typy služieb, ale verejné obstarávanie v týchto veciach ani nebolo začaté. Za normálnych okolností by som postupoval striktne a riaditeľa odvolal hneď, avšak pre súčasnú situáciu si to neviem predstaviť. V tejto situácii si neviem predstaviť zveriť niekomu poštu, kto bude poverený iba dočasným vedením. Preto som požiadal pána generálneho riaditeľa, aby viedol poštu do 1. júna 2020,“ dodal Doležal.

Viac k témam: minister dopravy a výstavby SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Čistky ministra Doležala pokračujú, Helexa končí na čele Slovenskej pošty © SITA Všetky práva vyhradené.