gtag('config', 'UA-130501671-1');

Vedeli ste o tom, že ľudia, ktorí žijú v hluku veľkomesta viac ako desať rokov rýchlejšie starnú a trpia rôznymi psychickými poruchami? Začínate pociťovať prvé príznaky už aj na vašom tele? Ak ste sa nielen z tohto dôvodu rozhodli pre bývanie na vidieku, aj tu budete čeliť niektorým nepríjemnostiam.

Hneď prvým problémom môžu byť komplikácie s kanalizáciou. Čím odľahlejšia oblasť, tým menej dostupné služby a dobre rozvinutá infraštruktúra. Vyriešiť tento malý, no podstatný detail vám pomôže jedine dobrý septik.

Aké výhody tým získate?

Bývanie na vidieku alebo v jeho odľahlejšej oblasti je krásne. Máte množstvo čerstvého vzduchu a pokoj od dotieravých susedov. Aby bol ale komfort bývania v rodinnom dome stopercentný, potrebujete zabezpečiť aj odtok odpadových vôd.

Na tento účel vám veľmi dobre a v akomkoľvek teréne poslúži práve septik. Jedno alebo viackomorový, ktorý model si zvolíte, závisí len od vás a od počtu členov v domácnosti.

Moderné septiky sa vyznačujú schopnosťou pracovať pre systémy rôznych objemov. Okrem rozšíriteľnosti sa vyznačujú ľahkou inštaláciou a údržbou. Celý systém funguje nezávisle, bez nepretržitého monitorovania personálom alebo iným mechanizmom. Náklady na jeho prevádzku, starostlivosť a údržbu tak budú z vašej strany minimálne.

Autonómny systém na zber úžitkových alebo odpadových vôd

Ako sme si už v úvode spomenuli, nedostatok centralizovaného systému kanalizácie je naliehavým problémom, ktorému čelia majitelia prímestských domov a letných chát. Septik alebo žumpa je riešenie na zber odpadových vôd. Čo ale s tou dažďovou, ktorá sa dá veľmi dobre využiť tiež.

Na tento účel si zas môžete zaobstarať univerzálnu nádrž na dažďovú vodu, vďaka ktorej sa dá veľmi dobre ušetriť na spotrebe tej pitnej, za ktorú mesačne platíte nemalé sumy.

Rovnako autonómny systém ako septik, pomocou ktorého si vytvoríte na polievanie záhrady alebo pranie potrebné zásoby vody a ušetríte. Mimochodom, dažďová voda je mäkšia, takže aj prádlo v nej oprané bude na tom s kvalitou a čistotou oveľa lepšie.

Vyskúšajte a uvidíte, ako si takýmito systémami svoje bývanie zjednodušíte.