gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.6.2020 (Webnoviny.sk) – Belgický princ Joachim, ktorý sa nakazil koronavírusom, keď sa v čase obmedzení v Španielsku zúčastnil na večierku, sa za svoje správanie ospravedlnil a prisľúbil, že „prijme následky“. „Hlboko ľutujem svoje konanie,“ uviedol vo vyhlásení, ktoré zverejnil v nedeľu.

„Ospravedlňujem sa, že som počas výletu nerešpektoval všetky nariadenia o karanténe,“ napísal tiež s tým, že v týchto ťažkých časoch nechcel nikoho uraziť.

Na večierku bolo 27 ľudí

Dvadsaťosemročný Joachim 26. mája odcestoval z Belgicka na stáž do Španielska. O dva dni neskôr však šiel na párty v meste Córdoba a následne mal pozitívne testy na ochorenie Covid-19.

Viac o téme Koronavírus

Podľa španielskych médií bol synovec belgického kráľa Filipa jedným z 27 účastníkov večierka. To by znamenalo porušenie nariadení, ktoré v Córdobe dovoľujú stretnutie maximálne 15 ľudí.

Hrozí mu vysoká pokuta

Španielska polícia už v tejto súvislosti spustila vyšetrovanie, pričom každému, kto porušil nariadenia, hrozí pokuta do výšky 10-tisíc eur.

Všetci účastníci večierka sú už údajne v karanténe. Princ Joachim, ktorý je najmladším synom princeznej Astrid a desiatym v rade následníkov na belgický trón, má vraj len mierne príznaky ochorenia.

Španielsko postupne uvoľňuje prísne opatrenia, ktoré zaviedlo proti šíreniu koronavírusu.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Španielsku, Pandémia, porušenie karantény
Zdroj: Webnoviny.sk – Belgický princ sa ospravedlnil za párty počas pandémie, za porušenie nariadenia mu hrozí mastná pokuta © SITA Všetky práva vyhradené.