gtag('config', 'UA-130501671-1');

8.6.2020 (Webnoviny.sk) – Moskva ruší prísne obmedzenia pohybu, ktoré zaviedla pred viac ako dvomi mesiacmi v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Starosta ruskej metropoly Sergej Sobjanin oznámil, že od utorka jej obyvatelia nebudú musieť používať elektronické povolenia na cestovanie a budú môcť bez obmedzení chodiť po vonku, používať verejnú dopravu či jazdiť. V utorok tiež v meste znovu otvoria kaderníctva a salóny krásy. Od 16. júna zase budú môcť fungovať reštaurácie a kaviarne s vonkajšími terasami.

Postupné uvoľňovanie obmedzení

Na základe opatrení proti koronavírusu, ktoré zaviedli v Moskve koncom marca, museli byť zavreté všetky podniky a obyvatelia mohli chodiť nakupovať do neďalekých obchodov a lekární, navštevovať lekárov a venčiť psy.

Úrady začali obmedzenia postupne uvoľňovať – priemyselné podniky a stavby mohli znova fungovať od 12. mája a nepotravinové obchody mohli opäť otvoriť minulý týždeň v pondelok.

Pokles denného prírastku prípadov

Denný prírastok nových prípadov nákazy koronavírusom v Moskve nedávno klesol z maxima okolo 6 700 na zhruba 2 000.

Celkovo Rusko eviduje vyše 476-tisíc infekcií a 5 971 úmrtí, z toho takmer polovica je práve z hlavného mesta. Mnohé ruské regióny už uvoľnili svoje koronavírusové opatrenia.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Rusku, Pandémia, zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Moskva uvoľňuje opatrenia proti koronavírusu, zrušilo sa aj prísne obmedzenie pohybu © SITA Všetky práva vyhradené.