gtag('config', 'UA-130501671-1');

18.6.2020 (Webnoviny.sk) – Daždivé počasie potrápilo v stredu hasičov v Nitrianskom kraji. Už od soboty mali problémy v obci Belá, kde bol vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity po prívalových dažďoch. Hoci sa situáciu podarilo dostať pod kontrolu, stredajšie búrky spôsobili ďalšie komplikácie.

Ako agentúru SITA informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), po vytrvalom daždi zasiahla jeden z domov prívalová vlna, ktorá sa doňho valila z okolitých polí. Postupne začala voda zaplavovať aj ďalšie rodinné domy a pivnice.

Z Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre vyslali do obce bager, ktorým hasiči vykopali priekopu na odkláňanie vody mimo zastavaného územia. Profesionálnym a dobrovoľným hasičom sa podarilo vybudovať aj provizórnu bariéru z vriec na usmernenie dažďovej vody.

“Vo večerných hodinách sa na okresnom krízovom štábe rozhodlo, že pomocné práce v obci nebudú viac potrebné, keďže nehrozili ďalšie búrky. Hasiči sa neskoro večer vrátili na svoje základne,” uviedla Farkasová.

V súvislosti s nepriaznivým počasím zasahovali hasiči v Nitrianskom kraji aj pri odstraňovaní popadaných stromov, a to v lokalitách Plášťovce a Želiezovce.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: hasiči, prívalové dažde, silný dážď
Zdroj: Webnoviny.sk – Silný dážď vytrápil hasičov, prívalová vlna zasiahla dom a pomáhali aj pri spadnutých stromoch (video) © SITA Všetky práva vyhradené.