gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.6.2020 (Webnoviny.sk) – Pápež František vyzval hnutia bežných ľudí na ochranu životného prostredia po tom, čo zákazy vychádzania v dôsledku koronavírusu „opäť odhalili krásu toľkých miest bez dopravy a hluku“.

Viac o téme: Koronavírus

V príhovore pár stovkám veriacich na Námestí svätého Petra v nedeľu povzbudil iniciatívy, aby sa starali o planétu. Príkladom takéhoto úsilia, ktoré začalo ako výsledok pandémie, je aj nedeľňajšie upratovanie brehov rieky Tiber v Ríme.

Ochrana životného prostredia je jedným z typických znakov Františkovho pontifikátu. Vatikán počas uplynulého týždňa vydal návod na zavedenie pápežovej encykliky Buď pochválený z roku 2015, v ktorej obvinil bohaté krajiny a záujmy korporácií z ničenia Zeme pri hľadaní zisku.

Vedci po celom svete skúmajú vplyv obmedzení pohybu a priemyselnej výroby na znečistenie ovzdušia a morí i na život vo voľnej prírode.

Viac k témam: Koronavírus, ochrana životného prostredia, Pandémia, životné prostredie, znečistenie vzduchu
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež podporil ochranu životného prostredia počas pandémie. Ľudí vyzýva, aby sa starali o planétu © SITA Všetky práva vyhradené.