gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.7.2020 (Webnoviny.sk) – Návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) podajú spoločne klub poslancov strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a poslanci vznikajúcej strany Petra Pellegriniho Hlas – sociálna demokracia.

Na utorkovej tlačovej besede to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. K tejto téme bude mať ešte v utorok tlačovú konferenciu podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár a nezaradený poslanec a člen Hlasu – sociálnej demokracie Richard Raši.

Podnetom na odvolanie premiéra je kauza jeho diplomovej práce. „V čele štátu nemôžu stáť nekompetentní a nepripravení ľudia. Aj to preto bude jedným z dôvodov na odvolanie Matoviča z funkcie predsedu vlády,“ ozrejmil Fico.

Viac o téme: Matovičova diplomová práca

Na zvolanie schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov. Smer-SD má 26 poslancov a Pellegriniho skupina 11 poslancov. Predseda parlamentu Boris Kollár bude mať na zvolanie mimoriadnej schôdze sedem dní.

Viac k témam: predseda strany Smer-SD, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Návrh na odvolanie premiéra Matoviča podajú spoločne smeráci a Pellegriniho poslanci © SITA Všetky práva vyhradené.