gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.9.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenskí občania môžu vycestovať do Holandska aj bez predloženia negatívneho testu na ochorenie COVID-19 či absolvovania povinnej karantény. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ) na svojej oficiálnej webovej stránke.

Konzílium epidemiológov pritom 27. augusta zaradilo Holandsko spolu so Španielskom, Francúzskom, Chorvátskom, Belgickom a Maltou na zoznam červených krajín.

Viac o téme: Koronavírus

Pri cestovaní z Holandska na Slovensko je od utorka nariadené zotrvať v domácej izolácii počas desiatich dní. Po návrate z tejto krajiny je tiež potrebné kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva, ktorý zabezpečí občanovi testovanie na ochorenie COVID-19.

Slovenskí občania môžu v prípade cestovania do zahraničia využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovom sídle ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci môžu cestovať do Holandska bez testu na COVID-19, nemusia ísť ani do karantény © SITA Všetky práva vyhradené.