gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.9.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) otvoril rokovanie 11. schôdze parlamentu. Prezentovalo sa 110 poslancov, takže plénum je uznášaniaschopné. Plénum taktiež odhlasovalo, že v prípade potreby bude rokovať aj po 19:00.

Kollár zároveň po začiatku schôdze zo sály vykázal do konca rokovacieho dňa niekoľkých poslancov za opozičnú stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Dôvodom bolo, že si ani po opätovných výzvach nechceli nasadiť rúška. Rokovanie parlamentu tak bolo na chvíľu prerušené.

Do programu schôdze bol taktiež zaradený bod týkajúci sa návrhu uznesenia NR SR k smrti slovenského občana Jozefa Chovanca v Belgicku, ktorý pripravilo vedenie parlamentu. Návrh vyhlásenia k predmetnému bodu predložila aj opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Rozprava k obom návrhom uznesenia bude zlúčená.

V úvode rokovania si členovia zákonodarného orgánu Chovanca uctili minútou ticha. Opozičný poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) v tejto súvislosti nepochodil s procedurálnym návrhom, na základe ktorého žiadal k rokovaniu o oboch návrhoch účasť ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS) v rokovacej sále.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Viac k témam: Národná rada SR, rúška
Zdroj: Webnoviny.sk – Kotlebovci si nechceli v parlamente nasadiť rúška, Kollár ich z pléna vykázal (video) © SITA Všetky práva vyhradené.