gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.9.2020 (Webnoviny.sk) – Prevádzkovateľ japonskej lode, ktorá koncom júla uviazla na plytčine neďaleko afrického ostrovného štátu Maurícius, v piatok uviedol, že poskytne miliardu jenov (zhruba 8 miliónov eur) na financovanie environmentálnych projektov a podporu maurícijskej rybárskej komunity.

Z lode unikli tony paliva

Plavidlo MV Wakashio 25. júla v obľúbenom dovolenkovom raji a oblasti známej pre bohatý výskyt voľne žijúcich živočíchov a významných mokradí natrafilo na plytčinu a začali z nej unikať tony paliva.

Za uhynutie delfínov vraj nemohla ropa

Desaťtisíce ľudí na Mauríciu, ktorého štátny rozpočet vo veľkej miere závisí od cestovného ruchu, nedávno protestovali proti nedostatočným krokom vlády v súvislosti s únikom paliva z poškodenej lode.

Upozorňovali tiež na desiatky mŕtvych delfínov, ktoré po ekologickej katastrofe dosiaľ objavili. Vláda uviedla, že u týchto morských cicavcov nenašli stopy ropy a úmrtia označila za „smutnú náhodu“.

Viac k témam: delfín, ekologická katastrofa, havária lode, únik ropy
Zdroj: Webnoviny.sk – Prevádzkovateľ japonskej lode, ktorá uviazla pri Mauríciu, zaplatí za ropnú škvrnu milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.