gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.10.2020 (Webnoviny.sk) – Verejné zasadnutie s neprávoplatne odsúdenými Marianom K. a Pavlom R. v kauze miliónových zmeniek bude na Najvyššom súde SR (NS SR) 10. a 11. novembra. Ako ďalej informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, vec bola odvolaciemu súdu doručená 13. mája.

V kauze falšovania miliónových zmeniek senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo februári uznal podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. za vinných. Zároveň obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia.

Marian K. má tiež zaplatiť pokutu 10-tisíc eur. Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní na súde domáhal Marian K. voči Pavlovi R. a spoločnosti Markíza Slovakia, nepochádzajú z roku 2000, ako tvrdili obžalovaní a boli teda sfalšované. Obaja odsúdení sa voči verdiktu o vine odvolali.

Viac k témam: Súd zmenky Markízy (M. Kočner P. Rusko)
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd vytýčil termín pojednávania v kauze Kočnerových miliónových zmeniek © SITA Všetky práva vyhradené.