gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.10.2020 (Webnoviny.sk) – Obvineného starostu bratislavského Nového mesta Rudolfa Kusého nevzal Okresný súd Bratislava III do väzby. Pre médiá to potvrdil samotný obvinený, keďže bol zároveň prepustený z policajného zadržania.

Zadržaný od stredy

Vo veci však ešte bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave, keďže prokuratúra podala proti rozhodnutiu sťažnosť.

Bratislavská krajská kriminálna polícia zadržala Rudolfa Kusého v stredu doobeda. „Vyšetrovanie tejto trestnej činnosti bolo začaté na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave III, no prípad si pre jeho rozsah a závažnosť na základe výberovej príslušnosti prevzal odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave,“ uviedla vtedy bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ zadržaného obvinil z dvoch prečinov a z dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Konflikty s developermi

Samotný obvinený vidí za svojim stíhaním konflikty s developermi o povolenie stavieb. Tí z tohto dôvodu vo veci podali trestné oznámenie. „Ja si myslím, že rozhodne mojim konaním nebolo cieľom nikoho poškodiť,“ povedal Rudolf Kusý s tým, že ak je presvedčený, že sú dôvody zamietnuť stavby, zamietne ich.

Jeho advokátka Eva Mišíková zdôraznila, že skutky kladené obvinenému za vinu v žiadnom prípade nie sú trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa. „Ani jeden z tých skutkov nenapĺňa podstatu trestného činu,“ dodala.

Viac k témam: Okresný súd Bratislava III, trestný čin
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvineného starostu Nového mesta Kusého prepustili, prokurátor podal sťažnosť © SITA Všetky práva vyhradené.