gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.10.2020 (Webnoviny.sk) – Slovensko poslalo do Severného Macedónska humanitárnu pomoc. Ministerstvo vnútra SR (MV SR) do krajiny dopravilo stany, elektrocentrály a prikrývky v hodnote takmer 30-tisíc eur. Správa štátnych hmotných rezerv SR zároveň dodala chirurgické masky či respirátory FFP2 a FFP3 v sume viac ako 174-tisíc eur.

V tlačovej správe o tom informovala Petra Friese z Tlačového odboru rezortu vnútra. Na pomoci sa podieľalo hygienickými balíčkami aj Ústredie ekumenickej pastoračnej služby.

Severné Macedónsko požiadalo o pomoc prostredníctvom Európskej komisie (EK) pre rekordný počet prípadov ochorenia COVID-19. V Severnom Macedónsku platia od septembra prísne obmedzenia pohybu ľudí v hlavnom meste Skopje a v ďalších troch častiach krajiny.

Prijímateľom pomoci v krajine bude Riaditeľstvo ochrany a záchrany Severného Macedónska v Skopje. Predpokladaný čas príchodu kamiónu je naplánovaný v pondelok 12. októbra 2020.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, humanitárna pomoc, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko poslalo humanitárnu pomoc do Severného Macedónska, ktoré čelí rekordnému počtu prípadov COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.