gtag('config', 'UA-130501671-1');

12.10.2020 (Webnoviny.sk) – Francúzsky premiér Jean Castex varoval, že „krajina galského kohúta“ by mohla zaviesť ďalšie obmedzenia, pretože koronavírus sa naďalej rýchlo šíri a situácia v nemocniciach sa zhoršuje.

Ako uviedol pre France Info, na to, aby bolo možné čeliť pandémii ochorenia COVID-19, už podľa neho „nemôže dôjsť k ďalšiemu uvoľňovaniu“ opatrení. V ostatnom období deväť veľkých miest vrátane Paríža a Marseille zaradili medzi mestá s maximálnou pohotovosťou.

Castex zároveň vyzval Francúzov, aby obmedzili domáce súkromné zhromaždenia, pričom dodal, že „všeobecnému zablokovaniu krajiny sa treba vyhnúť všetkými dostupnými prostriedkami“.

Francúzske zdravotné úrady hlásili cez víkend asi 43-tisíc nových prípadov. Pacienti s COVID-19 v súčasnosti zaberajú viac ako 42 percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti v Paríži a v jeho predmestiach. V regióne hlavného mesta miera pozitívnych testov dosiahla úroveň 17 percent.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus sa rýchlo šíri a situácia vo Francúzsku je vážna, premiér zvažuje ďalšie opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.