gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.10.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) je zo zákona povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky body, ktoré boli vecne a časovo dodané. O úprave programu schôdze môže rozhodnúť poslanecké grémium.

Uviedla to riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR Michaela Jurcová. Začiatkom týždňa poslankyňa Jana Žitňanská (Za ľudí) naznačila, že na najbližšej riadnej schôdzi sa možno odložia všetky body, ktoré nebude nutné prerokovať a nesúvisia s koronakrízou.

Návrh programu 15. schôdze, ktorá sa začína 20. októbra, je zverejnený na webovej stránke NR SR. Obsahuje takmer 80 bodov.

„Predseda parlamentu Boris Kollár súhlasil s mojím návrhom, aby sme najbližšiu riadnu schôdzu parlamentu zredukovali len na nevyhnutné body, ktoré majú za cieľ čeliť kríze a pomôcť ľuďom v tejto situácii a tie návrhy, ktoré z povahy veci musíme prerokovať (rozpočet, ústava a podobne). Je podľa nás dôležité, aby sme sa všetci sústredili na boj proti koronakríze. Teraz je čas zahodiť stranícke tričká,“ doplnila Žitňanská v pondelok 12. októbra vo svojom profile na sociálnej sieti.

Viac k témam: Národná rada SR, predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár je povinný zaradiť na schôdzu parlamentu všetky dodané body, zmeniť to môže len grémium © SITA Všetky práva vyhradené.