gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.11.2020 (Webnoviny.sk) – Britská polícia zatkla desiatky ľudí počas demonštrácie v Londýne proti obmedzeniam zameraným na zastavenie pandémie. Protestujúci odporcovia nosenia rúšok a vakcinácie, z ktorých niektorí niesli transparenty s nápismi „prestaňte nás kontrolovať“ a „už žiadne lockdowny“ pochodovali v sobotu po uliciach Oxford Street a Regent Street – obchodnom centre Londýna.

Policajti odviedli niekoľkých ľudí v putách po tom, ako protestujúci ignorovali výzvy na rozchod. Časť demonštrantov vyvolala potýčky s políciou, pričom niektorí hádzali fľaše a dymové bomby.

Viac o téme: Koronavírus

Londýnska Metropolitná polícia informovala, že zatknutých bolo viac ako 60 ľudí, pričom predpokladala, že ich počet stúpne. Počas lockdownu, ktorý je v súčasnosti v Anglicku v platnosti, sú masové zhromaždenia zakázané.

Do britského malého ale hlasno sa prejavujúceho hnutia zameraného proti lockdownu patria aktivisti nesúhlasiaci s očkovaním, stúpenci konšpiračných teórii a ľudia, ktorí sú presvedčení, že reštrikciami sa porušujú ich občianske práva.

Viac k témam: britská polícia, demonštrácia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Angličania sú proti ďalším lockdownom, polícia počas demonštrácií zatkla desiatky ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.