gtag('config', 'UA-130501671-1');

7.12.2020 (Webnoviny.sk) – Oblasť Čchung-čching na juhozápade Číny po minulotýždňovej banskej katastrofe, ktorá bola jednou z najhorších v krajine v priebehu ostatných rokov a zahynulo pri nej 23 ľudí, zakročí proti nedostatočnému dodržiavaniu bezpečnostných predpisov.

Kompetentné orgány nariadili vykonanie dôkladných reforiem v bani Tiao-šuej-tung v oblasti Čchung-čching, kde najnovšie nešťastie spôsobil nahromadený oxid uhoľnatý. Incident nastal vo chvíli, keď robotníci demontovali podzemné zariadenie. Pravdepodobne im chýbali potrebné ventilačné systémy. Baňa bola uplynulé dva mesiace zatvorená.

Podobné prípady sa stávajú pomerne často, a to pre spomenuté nedodržiavanie bezpečnostných predpisov. V septembri zahynulo v inej bani v Čchung-čching 16 robotníkov. Príčinou bol horiaci dopravný pás, ktorý produkoval vysokú úroveň oxidu uhoľnatého.

V decembri 2019 zabila explózia v bani v provincii Kuej-čou 14 ľudí. V čínskom banskom priemysle každoročne nastane viac ako 5-tisíc smrteľných nehôd spôsobených výbuchmi.

Viac k témam: banské nešťastie, explózia
Zdroj: Webnoviny.sk – Po banskom nešťastí, pri ktorom zahynuli desiatky baníkov, vykonajú v Číne rozsiahle reformy © SITA Všetky práva vyhradené.