gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.12.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovít Makó v prvej polovici novembra vypovedal aj o tom, ako ľudia z vedenia KÚFS nechali do kaviarne súčasného ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) namontovať dve nelegálne odpočúvacie zariadenia. Uviedol to Denník N na svojej internetovej stránke.

Kollára mali politicky eliminovať

Informácie z odposluchov mal Ľudovít Makó dodávať oligarchovi Norbertovi Bödörovi a bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi.

Cieľom mala byť politická eliminácia Borisa Kollára (Sme rodina) a jeho strany, keďže podľa výpovede Ľudovíta Makóa odoberala značné množstvo voličov strany Smer-SD.

Informácie z odposluchov mal Ľudovít Makó dodávať oligarchovi Norbertovi Bödörovi a bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi.

Stretávali sa tam viacerí politici

Kedy presne odposluchy namontovali, kto to urobil a či išlo o zariadenie KÚFS sa vo výpovedi neuvádza.

„Nie je ani jasné, dokedy kaviareň odpočúvali. Každopádne, Kriminálny úrad finančnej správy mal technické vybavenie na tento typ činností,“ uviedol Denník N.

V kaviarni sa podľa Ľudovíta Makóa stretávali viacerí politici, napríklad súčasný predseda Národnej rady SR Kollár, exminister a advokát Daniel Lipšic, Milan Krajniak, podnikateľ Boris Ažaltovič, ktorý je dnes štátnym tajomníkom na ministerstve práce, poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina), či Gábor Grendel (OĽaNO).

Viac k témam: nelegálne odpočúvanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajniakovu kaviareň mali odpočúvať, informácie podľa Makóa putovali k Bödörovi a Gašparovi © SITA Všetky práva vyhradené.