gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.1.2021 (Webnoviny.sk) – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) sa v utorok 5. januára dal zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Urobil tak v Nemocnici sv. Michala v Bratislave, ktorá spadá pod rezort vnútra a utorňajším dňom začala očkovať. Ako ďalej informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR (MV SR) Barbara Túrosová, nemocnica má k dispozícii 3.900 kusov vakcíny.

Nemocnica v tejto súvislosti začala s testovaním svojho zdravotníckeho personálu. Nasledovať majú príslušníci Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, príslušníci záchranných zložiek MV SR a kritickej infraštruktúry. Nemocnica predpokladá, že denne podá vakcínu 200 až 250 ľuďom. Na tento účel bude vyčlenených 14 zdravotníkov.

Viac o téme: Koronavírus

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Ministerstvo vnútra dodalo, že druhá rezortná nemocnica v Košiciach prevezme vakcínu vo štvrtok 7. januára a s očkovaním začína hneď nasledujúci deň. Denne by tu zdravotníci mali zaočkovať 100 až 120 osôb.

Viac k témam: Koronavírus, očkovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister vnútra Roman Mikulec sa nechal zaočkovať voči koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.