gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.1.2021 (Webnoviny.sk) – Premiér Igor Matovič vyzval všetkých primátorov a starostov na Slovensku, aby sa vydali cestou okresu Nitra, kde sa v nedeľu skončilo prvé z troch kôl testovania. Aktuálne čísla pozitívne testovaných na COVID-19 podľa neho ukazujú, že samotný trojtýždňový lockdown nestačí, je potrebné k nemu pridať aj testovanie.

Viac o téme: Koronavírus

„Touto cestou by sme sa mali vydať aj v ostatných okresoch, ale musí tam prísť k zomknutiu. Ak by to malo byť o tom, že jedna dedina sa pretestuje a ďalších desať okolo sa na to vykašle a nechajú to na prírodu, nebude to mať zásadný zmysel,“ povedal Matovič po zatvorení miest na testovanie v Nitre. Dodal, že štát samosprávam pri ďalšom testovaní pomôže.

Matovič sa vyjadril aj k prednostnému zaočkovaniu tenistky Dominiky Cibulkovej, označil to za zlyhanie. Podľa neho však aj táto nepríjemná kauza svojim spôsobom spopularizovala očkovanie. V okrese Nitra bude možné od 11. januára ísť do práce, do prírody alebo na výdajné miesta internetových obchodov len s negatívnym výsledkom PCR alebo antigénového testu, ktorý nesmie byť starší ako sedem dní.

Viac k témam: Koronavírus, lockdown, premiér Slovenskej republiky, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič: Samotný trojtýždňový lockdown nestačí, je potrebné k nemu pridať aj testovanie © SITA Všetky práva vyhradené.