gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.2.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. februára 10:19

Miroslav Kollár už nebude poslancom vládnej koalície, vystupuje aj z poslaneckého klubu strany Za ľudí. Poslanec Národnej rady SR (NR SR) a primátor Hlohovca to oznámil vo svojom profile na sociálnej sieti.

Kritika premiéra Matoviča

Ako hlavný dôvod svojho odchodu označil spôsob riadenia, akým premiér Igor Matovič (OĽaNO) bojuje s pandémiou koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Práve ten považuje Kollár za hlavnú príčinu, prečo je dnes Slovensko krajinou s najvyššou úmrtnosťou na ochorenie COVID-19 na svete.

„Opatrenia, ktoré prijíma vláda, nefungujú. Ale sebareflexia neprichádza žiadna. Mesiace sa snažím na chyby v manažmente pandémie upozorňovať. Najprv interne, ale keď sa nič nedeje, kričím nahlas. Márne. V čase zúriacej pandémie koaličná rada namiesto COVIDu riešila ‚zobrané spisy‘ mediálnych či fejsbúkových útokov na vládu,“ napísal Kollár v statuse.

Mestá a obce sú na pokraji svojich síl

Podľa primátora sú mestá a obce momentálne na pokraji svojich síl, no nevidia, že to, čo robia, má nejaký zmysel.

Podľa Kollára preto musí vláda zásadným spôsobom zmeniť manažovanie pandémie tak, aby jej kroky mali zmysel a na Slovensku nezomieralo toľko ľudí na ochorenie COVID-19. Vládnutie Matoviča označil za nekompetentné.

„Nechcem byť lídrom v nadávaní na vlastnú vládu. Chcem, aby vláda konala tak, aby zbytočne nezomierali ľudia. Míňame miliardy, ohýbame ústavu, v obmedzovaní základných práv ideme na hranu. A výsledok? Sme najhorší na svete,“ dodal Kollár.

Za ľudí má stále rovnaké hodnoty a program

Predsedníčku strany Veroniku Remišovú mrzí, že Kollár opúšťa poslanecký klub a stranu Za ľudí, vďaka ktorej sa dostal do parlamentu.

„K tomuto kroku smeroval, odkedy prehral voľby predsedu strany. Strana Za ľudí v koalícii aj v parlamente bráni a bude brániť hodnoty, na ktorých nám obom záleží. Vidieť to aj na najnovšom probléme poctivého vedeckého hodnotenia všetkých vakcín používaných na Slovensku, na ktorom strana Za ľudí ako jediná trvá,” uviedla Remišová v stanovisku, ktoré zaslalo tlačové oddelenie strany.

Tvrdí, že Za ľudí má stále rovnaké hodnoty a program, ktorý presadzuje, a Kollár mal tento mandát od voličov, ktorých sklamal.

„Je škoda, že sa vzdal možnosti meniť aspoň niektoré veci k lepšiemu. Byť nezávislým poslancom a nemať zodpovednosť za krajinu je postavenie síce pohodlné, ale zbytočné. Strana Za ľudí je stranou, ktorá plní sľuby, ktoré dala svojim voličom a budeme pokračovať v zápase za spravodlivé, férové a prosperujúce Slovensko,” doplnila predsedníčka.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár zo Za ľudí končí ako poslanec koalície, kritizuje Matoviča aj nefungujúce opatrenia vlády © SITA Všetky práva vyhradené.