gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.3.2021 (Webnoviny.sk) – Počet poberateľov dávky v nezamestnanosti na Slovensku po štyroch mesiacoch kontinuálneho poklesu vo februári tohto roka opäť stúpol. V minulom mesiaci vyplatila Sociálna poisťovňa 46,8 tisíca dávok v nezamestnanosti.

Oproti januáru tohto roka ide o nárast o 933 osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa.

Výraznejší úbytok počtu poberateľov nezamestnaneckých dávok zaznamenala poisťovňa v októbri minulého roka, a to zo septembrových 76-tisíc na 53,6 tisíca.

Za týmto poklesom však stojí najmä ukončenie vyplácania pandemických dávok v nezamestnanosti, ktoré poisťovňa poslednýkrát vyplatila v septembri vlaňajška. Na konci augusta sa totiž skončilo predĺžené podporné obdobie v nezamestnanosti.

Tzv. pandemickú dávku v nezamestnanosti poberali tí nezamestnaní, ktorým uplynulo šesťmesačné podporné obdobie v čase krízovej situácie a zostali v evidencii nezamestnaných pre sťažené podmienky pri hľadaní zamestnania počas krízového obdobia.

Viac k témam: dávka v nezamestnanosti, nezamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet poberateľov dávok v nezamestnanosti na Slovensku po štyroch mesiacoch opäť stúpol © SITA Všetky práva vyhradené.