gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.3.2021 (Webnoviny.sk) – Francúzsko sa chystá zmierniť reštriktívne opatrenia na hraniciach zamerané na zastavenie šírenia ochorenia COVID-19. Ľudia cestujúci do Francúzska však naďalej budú potrebovať negatívny test na koronavírus. Informuje o tom portál news.sky.com.

Francúzske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že ľudia cestujúci z Austrálie, Južnej Kórey, Izraela, Japonska, Nového Zélandu, Veľkej Británie a Singapuru už nebudú musieť mať na cestu závažný dôvod. Všetky ostatné reštrikcie, vrátane požiadavky negatívneho testu nie staršieho ako 72 hodín, zostanú v platnosti.

Viac o téme: Koronavírus

Francúzsko sprísnilo opatrenia na hraniciach v závere januára a pre ľudí z krajín mimo Európskej únie povolilo cestovanie len v nevyhnutných prípadoch. Obmedzenie sa netýka nákladnej dopravy a takých skupín cestujúcich, ako sú zdravotníci, študenti a diplomati.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko plánuje zmierniť opatrenia na hraniciach, negatívny test však budete potrebovať i naďalej © SITA Všetky práva vyhradené.