gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.3.2021 (Webnoviny.sk) – Parížskemu regiónu zrejme hrozí ďalší lockdown. Tamojšie jednotky intenzívnej starostlivosti sa zapĺňajú v dôsledku šírenia nákazlivejších variantov koronavírusu a obmedzené zásoby vakcín zase spomaľujú očkovacie úsilie. Cez víkend špeciálne zdravotnícke lietadlá previezli pacientov z parížskeho regiónu do menej zaťažených regiónov.

Situácia sa zhoršuje

Riaditeľ francúzskeho úradu verejného zdravotníctva Jérome Salomon sa v nedeľu v televízii BFM TV vyjadril, že ak si situácia bude vyžadovať lockdown, tak k nemu pristúpia. „Situácia je v parížskom regióne komplexná, napätá a zhoršuje sa,“ skonštatoval.

Viac o téme: Koronavírus

Zároveň uznal, že celoštátny zákaz vychádzania po 18:00 v niektorých regiónoch nestačil na zabránenie nárastu prípadov nákazy koronavírusom, najmä variantom identifikovaným vo Veľkej Británii. Vláda sa po mesiace spolieha na zákazy vychádzania či zatvorenie reštaurácií a ďalších prevádzok, aby sa vyhla úplnému lockdownu, pripomína agentúra AP. Lokalizované ohniská nákazy však vyvolávajú otázky o vládnej stratégii.

Na JIS leží 6 300 ľudí

Salomon tiež v televízii povedal, že vo Francúzsku je na jednotkách intenzívnej starostlivosti pre pacientov s COVID-19 a ďalšími chorobami viac ľudí, zhruba 6 300, ako bol celkový počet takýchto lôžok, ktoré malo na začiatku pandémie.

Francúzsko od začiatku pandémie potvrdilo 90 315 úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom, čo sa radí medzi najvyššie počty na svete.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, lockdown, mutácia koronavírusu, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus v parížskom regióne sa zhoršuje, Francúzom hrozí zrejme ďalší lockdown © SITA Všetky práva vyhradené.