gtag('config', 'UA-130501671-1');

Keď pracujete z domu, stávate sa svojím vlastným šéfom – a to nemusí byť vždy ideálne a prinášať  maximálny úžitok. Domov je zvyčajne spojený s pohodlím, v ktorom môže byť vykonávať svoje povinnosti ešte ťažšie ako v otvorenom priestranstve klasickej kancelárie.

Ak sa ale zameriate na niektoré dôležité body, je možné dosiahnuť rovnako vysokú produktivitu aj pri práci z domu. Dali sme dohromady niekoľko jednoduchých trikov, ktoré vám v tom pomôžu.

  1. Pracujte pri prázdnom stole

Zabudnite na skutočnosť, že môžete pracovať kdekoľvek na svete. Aby ste boli skutočne efektívni a pozorní, musíte mať svoje pracovisko usporiadané a oddelené od svojho osobného priestoru. Nesmie vám chýbať ani počítač, mobil, pripojenie na internet a kvalitné náplne do tlačiarne.

  1. Sledujte svoju energiu

Ak chcete byť produktívni, musíte byť vo forme: dávajte preto pozor na svoje telo a jeho tón. Akákoľvek sedavá práca oslabuje vašu schopnosť sústrediť sa a zostať v pokoji. Ale pravidelné cvičenie, naopak, nielenže odstraňuje úzkosť a čistí myseľ, ale zvyšuje aj váš potenciál pre tvorivé nápady.

Trochu pohybu pred začiatkom pracovného dňa a uvedenia dôležitých tonerov v tlačiarni do prevádzky ešte nikomu predsa neuškodilo. Vaše telo bude plné endorfínov, ktoré vám umožnia pracovať ešte lepšie.

  1. Popracujte na svojich schopnostiach

Neustále ovládajte nové technológie, ktoré môžu, aj keď nepriamo, ovplyvňovať výsledky vašej práce. Nevzdávajte sa čítania populárnych marketingových kníh, naučte sa každý deň pár slov v angličtine, písať pútavý text a všímať si okolie. Čím viac zručností budete mať, tým väčšiu hodnotu vo vás ľudia uvidia, čo znamená, že vám pomôžu vystúpiť z davu.

  1. Odmeňte sa

Nezáleží na tom, ako veľmi ste svojou prácou nadšení, ale ako dobre si ju viete rozdeliť na určité etapy. Čím viac času budete niečomu venovať, bez toho, aby ste získali skutočný úžitok, tým ťažšie to budete robiť. Ako to zmeniť? Odmeňte sa pravidelne a každých 30 minút tvrdej práce si dajte 5 minút prestávky, choďte na prechádzku alebo výlet do iného mesta, prípadne si užívajte voľno tým najpríjemnejším spôsobom.

Zdroj obrázka: Dragana Gordic/Shutterstock.com