gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.5.2021 (Webnoviny.sk) – Poslankyňa Národnej rady SR (NR SR) Ľubica Laššáková (Hlas-SD) podala žiadosť o zvolanie mimoriadneho zasadnutia Výboru NR SR pre kultúru. V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Výbor žiada vysvetlenie

Laššáková chce, aby ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) vysvetlila výboru koncept presunu Múzea Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici do správy rezortu obrany.

Šéfka rezortu kultúry podľa Laššákovej porušuje kompetenčný zákon a ignoruje názory odbornej a laickej verejnosti.

Petíciu podpísalo 5-tisíc ľudí

„Verím, že diskusia na mimoriadnom parlamentnom výbore pomôže ministerke Milanovej vrátiť sa z tejto vratkej cesty a hľadať iné spôsoby, ako financovať Múzeum SNP,“ povedala Laššáková.

Zasadnutie výboru by sa podľa nej malo uskutočniť na budúci týždeň. Petíciu proti rozhodnutiu presunúť Múzeum SNP pod správu rezortu obrany podpísalo päťtisíc ľudí.

Medzi pozvanými na zasadnutie výboru by nemali chýbať predstavitelia petície a odborníci vrátane generálneho riaditeľa Múzea SNP Stanislava Mičeva.

Viac k témam: minister kultúry SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Laššáková chce, aby ministerka Milanová vysvetlila výboru presun múzea SNP pod obranu © SITA Všetky práva vyhradené.