gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.5.2021 (Webnoviny.sk) – Na Slovenských cestách počas aktuálneho týždňa neohľaduplní vodiči zrazili už dvoch reprezentantov SR v cestnej cyklistike počas tréningu, v oboch prípadoch šoféri motorových vozidiel nedali prednosť cyklistom.

Kým v stredu večer pri Lemešanoch pri nehode zahynul 24-ročný deaflympijský víťaz Adrián Babič, v piatok pri Tlmačoch mal Martin Chren viac šťastia.

Vodička prichádzajúca z vedľajšej cesty do člena Dukly Banská Bystrica narazila zboku a spôsobila mu viaceré zranenia. Lekári v nemocnici mu diagnostikovali pomliaždeniny kolena a zápästia, natrhnutie stehenného svalu či odreniny lopatiek.

Neohľaduplní a arogantní vodiči

Cyklisti na Slovensku – profesionáli aj amatéri – dlhodobo upozorňujú na neohľaduplné až arogantné a život ohrozujúce správanie sa vodičov motorových vozidiel na slovenských cestách.

Tí ich často v premávke označujú za „škodnú“, nedávajú im prednosť, pri predchádzaní nedodržiavajú predpísaný odstup a pravidelne ich pri predbiehaní aj „pozdravia“ dávkou z ostrekovačov čelného skla.

Napriek tomu kompetentné orgány nekonajú dostatočne promptne a Slovensko patrí v Európskej únii medzi „najzaostalejších“ členov v budovaní cyklistickej infraštruktúry.

Vlhová adresovala vodičom prosbu

Tejto témy sa po stredajšej tragickej smrti Babiča dotkla aj víťazka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová.

„Sama jazdím na bicykli a niektorí vodiči jazdia ako idioti. Chcela by som vás poprosiť, jazdite tak, že beriete ohľad aj na cyklistov, ktorí buď trénujú, alebo jazdia len pre radosť,“ napísala 25-ročná Liptáčka na instagrame.

Nepríjemné skúsenosti majú zo slovenských ciest aj ďalší slovenskí športovci, ktorí trénujú na bicykloch – Paulína Fialková či Filip Šebo.

Viac k témam: smrť cyklistu, tragická dopravná nehoda, úmrtie, zrážka auta s cyklistom
Zdroj: Webnoviny.sk – Ďalší proficyklista skončil pod kolesami auta, Chren mal však viac šťastia ako zosnulý Babič © SITA Všetky práva vyhradené.