gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.6.2021 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala podpredsedu spoločnosti MH Manažment Andreja Holáka. Informáciu ako prvá priniesla televízia TA3. Podľa nej zadržanie súvisí s obstarávaním IT systému pre finančnú správu.

Akcia Mýtnik II

Holák v minulosti pôsobil ako podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie, ale aj ako vedúci služobného úradu Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR a zastupoval štát vo viacerých dozorných radách, napríklad v Národnej diaľničnej spoločnosti či Letisku M. R. Štefánika.

Hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka pre agentúru SITA potvrdil, že NAKA aktuálne vykonáva procesné úkony v rámci policajnej akcie s krycím názvom Mýtnik II.

Obvinili šesť osôb

„Vyšetrovateľ už obvinil šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ale aj z korupcie a z machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Zadržali sme dve osoby,“ dodal. Viac informácií v tomto štádiu vyšetrovania podľa neho nie je možné poskytnúť.

Samotný MH Manažment, kde aktuálne Holák pôsobí, vyjadril nad jeho zadržaním ľútosť. „Keďže nemáme žiadne informácie, k prípadu sa nevyjadrujeme. Urobíme tak až po vyjasnení situácie,“ povedala pre agentúru marketingová manažérka spoločnosti Denisa Rumanová.

Viac k témam: akcia „Mýtnik II“, akcia „Mýtnik“, NAKA
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA zadržala v rámci akcie Mýtnik II podpredsedu spoločnosti MH Manažment Holáka © SITA Všetky práva vyhradené.