gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.6.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda Najvyššieho správneho súdu SR Pavol Naď a riaditeľ Justičnej akadémie SR Peter Hulla vo štvrtok podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci.

Jeho podpísaním reflektujú na potrebu zvýšenia dôvery verejnosti v justíciu, vysoko odborný a nestranný výkon súdnictva a tiež potrebu praktickej každodennej orientácie v rozsiahlej rozhodovacej činnosti súdov. O podpise memoranda v tlačovej správe informoval Najvyšší správny súd SR (NSS SR).

Dôležitý záväzok pre obe strany

Naď aj Hulla sa zhodli, že vzájomnou a dobrou spoluprácou sa vedia pokúsiť o obnovenie dôvery verejnosti v justíciu.

„Vo štvrtok Najvyšší správny súd v rámci svojich prvotných aktivít podpisuje Memorandum, ktoré je pre obe strany dôležitým záväzkom smerujúcim k zvýšeniu kvality správneho súdnictva na Slovensku, ako aj k zakotveniu novovznikajúceho súdu v európskom justičnom priestore,“ povedal Naď.

Inštitucionálna spolupráca

NSS SR a Justičná akadémia chcú spolupracovať najmä na úseku vydavateľskej a publikačnej činnosti, ako aj pri poskytovaní súčinnosti a kooperácie v oblasti informatizácie a digitalizácie pre potreby vzdelávacieho procesu.

„V podpísaní memoranda vidím významnú príležitosť na inštitucionálnu spoluprácu v oblastiach, ako je digitalizácia v rámci vzdelávacieho procesu, či vzájomná výmena odborných skúseností,“ povedal Hulla.

Viac k témam: Memorandum o spolupráci, spolupráca
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší správny súd a Justičná akadémia spoja svoje sily, chcú obnoviť dôveru verejnosti v justíciu © SITA Všetky práva vyhradené.