gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.6.2021 (Webnoviny.sk) – Hliadka obvodného oddelenia z Poltára sa v stredu 23. júna večer krátko po 21:00 pokúšala v Poltári zastaviť a osobné auto. Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, vodič po tom, ako spozoroval policajnú hliadku, nezastavil, ale naopak pridal a začal unikať.

Pre jeho nebezpečnú jazdu použili policajti na jeho zastavenie aj služobnú zbraň. Vozidlo, ktorého posádku tvorili dvaja muži vo veku 60 a 65 rokov, sa podarilo zastaviť a osoby zadržať.

Ohrozoval vodičov

Pri svojej jazde vodič podľa policajtov obmedzoval a ohrozoval vodičov protiidúcich vozidiel, prešiel do protismeru, vošiel do jednosmerky, cez ktorú v protismere unikal.

Počas celej naháňačky nereagoval na svetelné ani zvukové výstražné znamenia a svoje auto namieriť aj priamo na hliadku, ktorá asistovala kolegom pri zastavovaní unikajúceho vodiča, popisuje polícia s tým, že policajti preto v záujme zastavenia vozidla a tým ochrany života a zdravia ostatných nič netušiacich účastníkov cestnej premávky neváhali použiť služobnú zbraň.

Mal zákaz šoférovať auto

Vodič nereagoval ani na varovné výstrely a tak policajti namierili zbraň na zadné koleso unikajúceho auta.

Po zadržaní posádky policajti zistili, že 65-ročný vodič viedol auto napriek tomu, že to má rozhodnutím správneho orgánu právoplatne zakázané. Aktuálne už čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia a útoku na verejného činiteľa.

Viac k témam: naháňačka s policajtmi, polícia, varovné výstrely
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia z Poltára naháňala auto v protismere, vodiča zastavil až výstrel do zadného kolesa © SITA Všetky práva vyhradené.