gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.7.2021 (Webnoviny.sk) – Prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík v súvislosti s piatkovým protestom pred budovou Národnej rady SR nariadil kontrolu a prešetrenie postupu bratislavskej krajskej polície. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová„O výsledkoch bude možné informovať až po jej ukončení,“ povedala.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protest pred parlamentom, polícia použila aj slzný plyn (fotografie)

Pred budovou Národnej rady SR v piatok od rána protestuje dav ľudí. Protestujúci sa dostali až pred vstup do parlamentu, ktorý strážia bezpečnostné zložky. Policajti použili proti demonštrujúcim aj slzný plyn, a to potom, ako sa násilím snažili dostať do budovy parlamentu. Zranená mala byť aj policajtka.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v tejto súvislosti kritizoval políciu. Pre médiá povedal, že podľa neho mali policajti pred parlamentom rozmiestniť zátarasy. To by zabránilo situácii, ktorá sa nakoniec udiala.

Viac k témam: demonštrácia, Národná rada SR, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Kovařík nariadil prešetriť postup polície pred parlamentom, situáciu kritizoval aj Kollár © SITA Všetky práva vyhradené.