gtag('config', 'UA-130501671-1');

Problémy s erekciou sú dôvodom na obavy každého muža. Podľa odborných lekárov sa problém erekcie vyskytuje už u mladých mužov na vrchole ich reprodukčnej funkcie. Dôvodom tohto prejavu sa môže stať čokoľvek, čo však nie je dôvod na paniku.

Moderné metódy liečby používané odborníkmi vám však môžu pomôcť vašu silu a lepšiu erekciu obnoviť a udržať na požadovanej úrovni.

Provokujúce faktory

Hlavným dôvodom porušenia potencie sú fyziologické poruchy spojené s vekom. Čím je muž starší, tým vyššia je pravdepodobnosť, že bude čeliť tomuto problému. V mnohých prípadoch je pokles potencie pozorovaný u manželských párov s novonarodeným dieťaťom, ale v tomto prípade problém časom vymizne sám.

Okrem zmien súvisiacich s vekom prispievajú k erektilnej dysfunkcii aj ďalšie faktory:

  • stres a chronická únava;
  • nedôvera voči partnerovi;
  • nesprávna výživa;
  • zlé návyky;
  • sedavý spôsob života;
  • strach zo zlyhania.

Samostatným faktorom sú vrodené anomálie štruktúry penisu, urogenitálneho systému a trauma penisu, pri ktorých je pomerne ťažké dosiahnuť stabilnú erekciu. Nepríjemná je tiež predčasná ejakulácia.

Problémom s erekciou čelia aj muži v prítomnosti akejkoľvek choroby. Patria sem: ochorenia prostaty, diabetes mellitus, abnormality v kardiovaskulárnom systéme, poruchy funkcie štítnej žľazy, obezita, vysoký krvný tlak, neurologické ochorenia, poranenia chrbtice a ďalšie.

Diagnostika a liečba

Na liečbu erektilnej dysfunkcie je potrebné zistiť príčinu jej výskytu. Je dôležité neskrývať podrobnosti problému a povedať lekárovi všetko. V opačnom prípade bude liečba neúčinná.

Druhým krokom je klinické vyšetrenie a testovanie. V tomto štádiu sa hodnotí stav vnútorných orgánov a systémov. Na získanie presných údajov sa vykonáva vyšetrenie vonkajších pohlavných orgánov, kedy sú predložené testy. Na základe získaných údajov vytvorí špecialista liečebný režim.

Pomôcť môže tiež dovolenka, odbúranie stresu a problémov v rodine. Vyskúšajte, čo konkrétne pomôže vám, vo vážnejších situáciách sa neváhajte obrátiť na odborníkov.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com