gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.7.2021 (Webnoviny.sk) – Špeciálny prokurátor v piatok 30. júla rozhodol o prepustení Františka Imreczeho a Milana Gregu z väzby. Dôvodom je, že po vykonaní procesných úkonov v tomto týždni pominuli dôvody na ďalšie trvanie ich väzby. Uviedla to Jana Tökölyová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky.

„Obvinení sú trestne stíhaní za pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a iné trestné činy v rámci veci známej pod názvom ‚Mýtnik´,“ uviedla Tökölyová. Obvinení boli vo väzbe od 29. januára.

Imrecze sa podľa prokuratúry k trestnej činnosti kladenej mu za vinu priznal a ľutuje ju. „Zároveň spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní na objasňovaní ďalšej závažnej trestnej činnosti,“ vysvetlila hovorkyňa prokuratúry.

Bývalý prezident finančnej správy z čias vlády Smeru – sociálnej demokracie (Smer-SD) František Imrecze bol v januári obvinený, že pripravoval tendre pre IT firmy na mieru. Zadržaný bol aj bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan G. a konateľka Allexisu Jana R. Niektorých zadržaných obvinili z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, ide o Františka I., Michala S., Milana G. a Janu R.

Viac k témam: prepustenie z väzby
Zdroj: Webnoviny.sk – Imrecze a Grega idú na slobodu, o prepustení rozhodol špeciálny prokurátor Lipšic © SITA Všetky práva vyhradené.