gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.8.2021 (Webnoviny.sk) – Podnikateľ Miroslav Výboh sa dlhodobo zo súkromných a pracovných dôvodov zdržiava v zahraničí, napriek tomu je v kontakte s vyšetrovateľkou a je pripravený na súčinnosť s orgánmi činnými v trestnom konaní. Uvádza sa to v stanovisku podnikateľa k obvineniu vznesenému v rámci akcie Mýtnik III, ktoré poskytol Maroš Havran z konzultačnej spoločnosti Pozitiva.

Manipulácia výpovedí kajúcnikov

O vznesení obvinenia voči mojej osobe som sa dozvedel dnes ráno z médií, zákonným spôsobom na adresu môjho trvalého bydliska doteraz doručené nebolo. Nateraz však môžem povedať, že obvinenie, ktoré v priebehu dňa prevzal môj právny zástupca, jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené,“ zdôraznil Výboh.

Obvinenie podľa podnikateľa zapadá do kontextu informácií z posledných dní ohľadom manipulácií výpovedí kajúcnikov. „Využijem však všetky zákonné možnosti obhajoby na očistenie môjho mena a som presvedčený o tom, že v krátkej dobe budem môcť predložiť nezvratné dôkazy o nezmyselnosti tohto obvinenia,“ uviedol podnikateľ.

Súčasť politického súboja

Miroslav Výboh dodal, že je mu nesmierne ľúto, že jeho meno sa stalo súčasťou politického súboja.

V kauze Mýtnik III vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) celkovo vzniesol obvinenie voči ôsmim osobám. Obvinenia sa týkajú výlučne korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami. Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku.

Viac k témam: akcia „Mýtnik III“, akcia „Mýtnik“, obvinenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikateľ Výboh je v zahraničí, obvinenie NAKA spája s manipuláciou výpovedí kajúcnikov © SITA Všetky práva vyhradené.