gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ekonomika eurozóny v druhom kvartáli podľa sezónne upravených údajov oproti prvému štvrťroku vzrástla o dve percentá a v rámci celej Európskej únie (EÚ) sa zväčšila o 1,9 percenta. V porovnaní s rovnakým kvartálom vlaňajška hospodárstvo eurozóny podľa sezónne upravených údajov počas apríla až júna vzrástlo o 13,6 percenta a v rámci celej EÚ o 13,2 percenta.

Ekonomika Slovenska sa medzikvartálne zväčšila o dve percentá a medziročne o 10,2 percenta. Vyplýva to z predbežného odhadu štatistického úradu EÚ Eurostat, ktorý o tom informoval v utorok.

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa počas apríla až júna v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom zvýšil o 0,5 percenta a v rámci celej Európskej únie stúpol o 0,6 percenta. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka sa zamestnanosť v eurozóne aj v celej EÚ v druhom kvartáli zväčšila zhodne o 1,8 percenta.

Viac k témam: ekonomika eurozóny, rast ekonomiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Ekonomika eurozóny zaznamenala rast, zvýšil sa aj počet zamestnaných © SITA Všetky práva vyhradené.