gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij uviedol do platnosti minulotýždňové rozhodnutie tamojšej Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny (RNBOU) o sankciách týkajúcich sa viacerých ruských médií.

Informoval o tom web ruskej televíznej stanice Dážď TV, ktorú pred niekoľkými dňami Moskva označila za „zahraničného agenta“.

Putinov blízky človek

Na sankčnom zozname sa nachádza spoločnosť Rostelekom či vydavateľ novín Vedomosti, Moskovský Komsomolec a Zavtra.

Sankcie zasiahli aj portály Anna-News, PolitExpert a Narodnije Novosti patriace do portfólia ruského miliardára Jevgenija Prigožina, podnikateľa z Petrohradu a jedného z najbližších ľudí ruského prezidenta Vladimira Putina.

Sankcie zahŕňajú blokovanie aktív, obmedzenie obchodných operácií, zastavenie používania sietí či blokovanie internetových zdrojov.

Sankcie aj na aerolinky

Zelenskij v ostatných mesiacoch uvalil sankcie na množstvo ruských médií ako Rossija 24, NTV alebo Prvý kanál, banky Sberbank či VTB, letecké spoločnosti Aeroflot, Ural Airlines a Rossija i mnohých podnikateľov.

Medzi nimi sú generálny riaditeľ firmy Rostech Sergej Čemezov, niekdajší šéf spoločnosti Rusal Oleg Deripaska, generálny riaditeľ Gazpromu Alexej Miller a ďalší.

Viac k témam: médiá, sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinský prezident Zelenskij dal zelenú ďalším sankciám voči viacerým ruským médiám © SITA Všetky práva vyhradené.