gtag('config', 'UA-130501671-1');

Snáď každá žena sníva o dokonalej pleti bez vrások. O hladkej a zdravím žiariacej pokožke. Často sa však zdá, že dosiahnutie takéhoto cieľa je nereálne. Našťastie je to len mylná predstava, pretože dokonalá pokožka nepotrebuje vždy len veľké invazívne zákroky. Pravidelná starostlivosť je základ úspechu a výsledok za tú námahu a strávený čas naozaj stojí!

Zostavili sme pre vás niekoľko jednoduchých pravidiel starostlivosti o tvár, vďaka ktorým sa môžete znateľne priblížiť k pokožke svojich snov. Tak sa poďme spoločne na ne pozrieť.

Pleť potrebuje vodu

Všetci veľmi dobre vieme, aké dôležité je cez deň piť dostatok vody. Žiaľ, je len málo ľudí, ktorí toto zásadné pravidlo dodržiavajú. Nielen pre správne funkcie mozgu, tráviaceho systému a svalov zohráva táto tekutina kľúčovú rolu. Rovnako dôležitá je voda aj pri našej ceste k dokonalosti.

Voda normalizuje metabolizmus v tele, odstraňuje toxíny, napomáha vstrebávaniu užitočných látok a taktiež čistí našu pokožku zvnútra, nasýti ju vlhkosťou a zabraňuje dehydratácii.

S pribúdajúcimi rokmi však nemusí všetkým pravidelný pitný režim ku kráse stačiť. V takom prípade je dobré doplniť telu chýbajúce zásoby dôležitej kyseliny hyalurónovej. Aj jej zásoby rokmi v tele klesajú. A práve ona na seba viaže potrebné množstvo vody, čo je v konečnom dôsledku celé kúzlo tejto látky, vďaka ktorej je naša pleť dokonale hladká a krásna.

Doplňte chýbajúce hladiny vitamínov a retinolu

Nielen z dôvodu blížiacej sa zimnej sezóny je potrebné telu doplniť aj chýbajúce hladiny vitamínov. Rovnako ako voda, aj vitamíny sa starajú o normálne funkcie tela a jeho dobrý stav.

V prípade krásy pokožky, je dôležité myslieť na najmä na vitamín A, ktorý sa pod iným názvom označuje aj ako retinol. Ak ho pre rôzne dôvody nemôžete dostať do tela a pleti rôznymi dostupnými formami, môžete vyskúšať špeciálny retinol v podobe vitamínového séra, ktoré pleť tiež veľmi dobre vyhladí, omladí a stimuluje tvorbu kolagénu.

Skúste zmeniť jedálniček

Ďalší zrejmý, ale veľmi dôležitý tip. Krása našej pokožky, ako všetko ostatné, priamo súvisí s našou  stravou. Je preto veľmi dôležité zahrnúť do vášho jedálnička veľa čerstvej zeleniny a ovocia, celozrnné produkty, mäso a tučné ryby a snažiť sa obmedziť príjem múky, mastných, sladkých a korenených jedál. Aj obľúbená a nadmerná konzumácia kávy a čierneho čaju môže zhoršiť nielen stav, ale aj farbu pokožky.

Nedotýkajte sa cez deň tváre rukami

Každý deň sa dotýkame tisícov rôznych predmetov v interiéri aj exteriéri a dokonca ani dôkladné umývanie rúk vždy na 100 % nezbaví dlane baktérií. Medzitým časté dotyky tváre rukami môžu ľahko spôsobiť akné a iné znehodnotenie stavu pleti. Skúste to odstránením tohto zlozvyku zmeniť k lepšiemu.

Pravidelne perte vankúše, uteráky a obliečky

Naša tvár je väčšinu času v spánku v kontakte s obliečkou na vankúš, preto je veľmi dôležité udržiavať ju čistú. Vymeňte ich aspoň raz týždenne. To isté platí pre uteráky na tvár. Na jeho vláknach zostávajú častice odumretých kožných buniek, ktoré vytvárajú priaznivé prostredie pre množenie baktérií.

Ak na nič z nášho zoznamu nezabudnete, môže byť vaša plať krásna po celý život.

Zdroj obrázka: JLco Julia Amaral/Shutterstock.com