gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nielen vďaka lesku zbožňujeme zlaté šperky takmer všetci. Mnohí si ich nosením zdobia telo a zvolený outfit, iní vidia v tomto doplnku aj dobrú investíciu. Bez ohľadu na to, aké ciele tým sledujete, mali by ste sa vo výbere šperkov dobre orientovať.

Ako si vybrať správne a na čo by ste sa pri nákupe mali spoľahnúť? Podľa našich rád sa to veľmi ľahko naučíte a zvolíte tie najkrajšie zlaté šperky, ktoré vám budú robiť radosť dlhé roky.

Správna veľkosť je vždy najdôležitejšia

Nemali by ste si okamžite kúpiť drobnosť, ktorá sa vám v katalógu alebo v okne výkladu zlatníctva páči. Pri kúpe prsteňa by ste si mali šperk najskôr vyskúšať alebo, ak to nie je možné, presne vedieť jeho veľkosť. Mimochodom, keď tento konkrétny šperk vyberáte s ohľadom na správnu veľkosť, treba myslieť na to, že počas dňa sa môžu vaše prsty veľkostne meniť, čo by vám mohlo neskôr komplikovať jeho pohodlné nosenie.

Vyberajte si tak, aby ste šperk mohli nosiť stále

Ide predsa o investíciu, ktorú si môže väčšina z nás dovoliť len raz za čas. Ak si preto budete vyberať váš prvý šperk, myslite na jeho kvalitu a odolnosť, aby ste ho mohli nosiť bez obmedzenia každý deň.

Okrem toho by mal byť vybraný šperk tak, aby ladil so všetkými kúskami z vášho šatníka, či už je to bežný pracovný deň alebo slávnostný večer. Tejto vlastnosti sa hovorí univerzálnosť.

Vždy tiež počúvajte svoje pocity. Klenot by vám mal prinášať úctu, vzrušenie a veľkú radosť.

Ak nemáte veľa peňazí na nákup celej sady šperkov naraz, kúpte si ako prvé pekné zlaté náušnice. Sú skutočne schopné vás jednoducho a rýchlo skrášliť. Náušnice sú navyše vedľa tváre a tak na prvom mieste, kde si ich všetci všimnú.

Na záver nezabudnite po ich kúpe a pri nosení na správnu údržbu a starostlivosť. Napriek tomu, že sú odolné, čím viac ich budete udržiavať v dokonalom stave, tým dlhšie vám budú robiť leskom, tvarom aj krásou radosť.

Zdroj obrázka: DuxX/Shutterstock.com