gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.9.2021 (Webnoviny.sk) – Policajné eskorty začali na Špecializovaný trestný súd do Pezinka privážať obvinených v kauze drogového gangu, kde je obvinená aj známa influencerka Zuzana Plačková.

Konkrétne by sa mal súd zaoberať návrhom na väzbu 10 z 15 obvinených. Výsluch prvej päťky má začať o 14:00 a ďalších piatich obvinených má súd začať vypočúvať o 17:00.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v utorok 28. septembra po veľkej protidrogovej akcii na západe Slovenska 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti.

Ako polícia informovala na sociálnej sieti, vyšetrovatelia pri domových prehliadkach zaistili viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy. Zaistili tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70-tisíc eur v hotovosti.

Viac k témam: kauza drogového gangu, Protidrogová razia, Súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Špecializovaný trestný súd bude rozhodovať o väzbe pre Plačkovú a ďalších obvinených v kauze drogového gangu © SITA Všetky práva vyhradené.