gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.10.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. októbra, 12:43

Strechu Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku zachvátil požiar. Informáciu priniesol portál liptov112.sk. Požiar bol ohlásený krátko pred 11-tou hodinou. Podľa medializovaných informácií začala horieť strecha chirurgického pavilónu. Z nemocnice aktuálne evakuujú pacientov.

Požiar je pod kontrolou

Portál liptov112.sk uviedol, že na miesto smerujú hasičské jednotky z Ružomberka, Liptovského Mikuláša a Martina.

Hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková v tlačovej správe uviedla, že požiar v podkroví nemocnice je už pod kontrolou. „V nedeľu, približne o 7:30 ráno, vypukol v podkroví chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP – FN v Ružomberku požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar bol lokalizovaný a uhasený, avšak približne po dvoch hodinách došlo znovu k vznieteniu,“ povedala hovorkyňa.

Nikto nebol ohrozený na živote

Vojenská nemocnica preto okamžite začala s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí.

Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku. Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru Žilina, prítomná je tiež Vojenská polícia. O stav pacientov a personálu sa podľa jej slov ihneď zaujímal aj minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Nemocnica, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – V Ružomberku horí strecha chirurgického pavilónu, z nemocnice evakuovali pacientov © SITA Všetky práva vyhradené.